2010. március 20., szombat

Biztonsági öv az élet

Ma jól belegondoltam, hogy Áronka nagyon sok időt tölt biztonsági övekbe csatolva. Ami nem olyan rossz, csak szegény kis békát néha sajnálom emiatt.
Amikor még kisebb volt, akkor csak az autósülésben csatoltuk be a biztonsági övet. Olyan pici volt abban a nagy ülésben és annyira nem tudta, hogy milyen világon van... Akkoriban a babakocsiban nem ülve, hanem többnyire feküdve közlekedett - nem is tudott ülni, nem is volt az annyira javasolt. Így a babakocsiban nem kellett őt bekötni, legalább is addig nem, míg nem kezdett el nagy csodálkozó szemekkel nézni a világra. Ezt már ülő pozícióból teszi, így be kell őt kötni - nem emlékszem, hogy leírtam volna, de ha nem, akkor a babakocsi biztonsági övére úgy leltem rá, hogy felhívtam a boltot, ahonnan vettünk, hogy én vásárolnék biztonsági övet a kocsihoz, az eladó meg mondta, hogy ők olyat nem árulnak, de hogy most már EU-s előírás, hogy a babakocsinak biztonsági öve legyen, így még telefonálás közben megnéztem jobban a kocsit, és hát a huzat alatt lapult az öv. Bingó! Azóta mindig bekötöm a babakocsiban is, ha elaludna, akkor vízszintesre döntöm a háttámlát és kikapcsolom az övet, aludjon picit kényelmesebben.
A harmadik biztonsági öv az az etetőszék öve. Mikor pici volt, akkor egy hintaszékhez hasonlító etetőszékben adtuk a sok barackot és almát neki, annak nem volt öve. De ahogy nőtt és ahogy jobban tartotta magát, áttettük az etetőszékbe - ami bekapcsolható biztonsági övvel jár együtt.
A negyedik biztonsági öv az a bicikliülésnél van. Mert hogy Áronnak ilyenje is van már - erről később írok - és kétszer már voltunk is biciklizni. Ennél az ülésnél nemcsak a babát, hanem a lábát is rögzítjük, hogy véletlenül se kapja be a bicikli küllője - Tibi szerint olyan, mintha villamosszékben ülne, És igaza is van, de hát kell ez a biztonságért...
Szóval, a kis békuci evéskor, utazáskor, biciklizéskor, babakocsizáskor mindig be van kötve. Nem lehet azért ez igazi legényálom...

1 megjegyzés:

kedit írta...

Azt a fotót is csatolni lehetne ám ehhez a bejegyzéshez!! Amúgy, ahogy én azt a fényképen látom, biciklizés közben igazán felesleges bekötni a lábát is, hiszen fizikailag lehetetlen, hogy a küllő bekapja, ugyanis egész egyszerűen még a lábujja sem ér még a kerék gumi részéig sem, nemhogy a küllőkig. Legfeljebb anyuci fenekét-hátát rugdoshatná tekerés közben... :)