2009. június 10., szerda

Napirend

Úgy tűnik, végre van valami féle napirend kialakulóban, amit hellyel közzel követ is az ifjú uraság. Az már biztos, hogy az öt-tíz percnyi szopizás után (rendkívüli esetekben 20 perces mellen lógás is elképzelhető) ébrenléti program következik. Ezt a játszószőnyegen, az etetőszékben - szigorúan hanyatt fekve - pelusos asztalon töltjük el. Az ébrenléti program másfél-két órát szokott tartani, majd csendes álom következik. Az álmosságot Áronka diszkrét nyekergéssel jelzi, ekkor beadom cumiját, ez ellazítja, majd lapos pillantások után vagy a kiságyába teszem, vagy mellénk az ágyba vagy pedig alszik a székében. Az alvás - napszaktól és a környezeti nyüzsgéstől függően - másfél, egy órát tart. Valamikor alvás közben Áronka diszkréten kiköpi a cumit, ami nagyot koppan, de nem ébred fel rá. Ébredés után újból szabad program, vagy ha itt az idő, akkor evés következik.

Nos, ezt a programot Áronka szeretettel felrúgja azzal, hogy az utóbbi időben óriásiakat alszik napközben - hála Istennek éjjel is. Tegnap este például a hét órás ébredés fél tízre sikeredett, és a kétszer elkezdett fürdetéssel - először a vízbe kakilt, a mi hibánk, mert nem vártuk ki a megfelelő emésztési időt - tizenegyre mellen lógva elaludt. Este ugyanis a kimerítő fürdetés után az előző szoptatáshoz képest egy-másfél órára rá újabb szopi következik, azzal a céllal, hogy a kis béka picit többet aludjon. Eddig sikertelen volt eme szándék, hiszen az este a 11 órás elalvás után reggel fél ötkor már ébredt - na jó ez azért már egy sokkal tolerálhatóbb időpont, mint a hajnali fél három-három.

Szóval az a program, hogy rugalmasan alakul mindig a napunk, nem kötünk semmit a karóhoz, ahogy Áron jónak látja létezni, hagyjuk létezni - kisebb terelgetésekkel.

Még mit is írjak? Június 30-án lesz csípőultrahang. A gyermekorvos szerint nincs ok aggodalomra, de mivel nincs meg egy hurka a kis lábán, nos gyanakodnak, hogy csípőgondok lehetnek. Reméljük a legjobbakat, hogy nem :-D. Ja még annyi, hogy nagymamáék is beléptek a számítástechnika világába és bevezették az internetet otthonukba. Tegnap este Skype-oltunk is. A gépet karácsonyra kapták tőlünk, azóta rágom a fülüket, hogy mondják le a régi, drága vezetéke szolgáltatást, vezessék be az internetes telefont, ami internettel együtt még mindig olcsóbb, mint a régi vezetékes. És nővéreméket is ingyen hívhatják.

Nincsenek megjegyzések: