2009. december 12., szombat

Szívbe markoló fogzás

Áronka két alsó foga viszonylag problémamentesen jött ki, kicsit nyűgös volt azért esténként, meg felsírt, de nem volt kezelhetetlen. A felső fogak azonban rakoncátlanok, és úgy döntöttek, hogy nem sorban, hanem egyszerre teszik próbára Áronka ínyét, pontosan négyen igyekeznek kibújni - az alsó kettő is egyszerre érkezett, csak hogy becsületüket mentsem.

Ezért este már vagy három napja a következő a menetrend este: Áronka a kiságyba kerül, esti mese elhangzik, baba nyugodtan elalszik. Majd 40-50 perc elteltével éktelen sírás, hirtelen feljajdulás, szívbe markoló. Apuci felkapja, anyuci nyúl a Dentinoxért, próbálja bekenni vagy a felső ínyet, vagy a cumit, vagy mindkettőt, apuci bekényszeríti a szájba a cumit, baba megnyugszik, íny sasítva, majd további nyugodt alvás fél órát, kis nyöszörgés, majd mély álomba zuhanás.

Ma sikerült a felső ínyet meg is tekinteni, bizony a baloldali első fog helyén véres volt... szóval nagyon nagy a szenvedés. Hasonló macerás az evés is, gondolom emiatt, ez a baba súlyán is meglátszik, ma 8,07 volt evés, kaki után és fürdi előtt. Majd máskor gyarapszik.

Nincsenek megjegyzések: