2009. május 14., csütörtök

Hajszárítóval nevelt gyermek

A hajszárítóról rémtörténeteket mondott nővérem, Edit. Az ő fia már akkor is ordított, ha anyukája két csukott ajtóval odébb szárította a saját haját, így érthető, ha a baba sírt, mikor a saját kis hajacskáját igyekezett szárítani a gondos anyuka. Emiatt ódzkodtam használni a hajszárítót Áron hajrengetegére, de egy nap elővettem, mert nem volt szívem a kiságyba betenni még picit nedves hajjal. A csoda az azonnali és kész volt: Áron lubickolt a melegben, látszott rajta, hogy imádja. Következő nap már az egész kicsi testét a hajszárítóval szárogattuk, és a siker újból jelentkezett, nem is akart a pelusos asztalról leszállni - na jó azért ott nem altathatjuk.

A tegnap nagyon nyűgös volt Áron - rengetegszer megébredt, mindannyiszor megetettem, ha letettem rögtön sírt, ha végre sikerült ágyba könyörögni nem aludt el - szóval nehéz egy nap volt. A mai nap is ez látszódott ismétlődni, mikor öt percnyi szopás után - lemértük, hogy csak 40 grammot evett, ez neki már nem lehet elég - elkezdett ordítani, nem akarta a cicit bekapni. Már-már azon aggódtam, hogy nincs elég tejem (Szegény Tibit ezzel őrületbe kergettem), féltem nehogy beteg legyen, szóval minden rémség megfordult a fejembe.

Tibi oldotta meg a helyzetet. Valamiért eszébe jutott a csodálatos hajszárító, odahozta és percek alatt lenyugodott Áron. Hiszen az volt csupán a baja, hogy fázott. Mert hogy mára kint kicsit lehűlt az idő, és a házban is lejjebb ment a hőmérséklet.

Miután megébredt, kivettük a takaró alól, odatettük szopizni, és potom öt percre volt szüksége, hogy fázzék. És emiatt kezdett el ordítozni. A lakásban rögtön 24 fokra vettük fel a hőmérsékletet, Áronkát pedig becsavartuk még egy pokrócba, hogy biztosan ne fázzék, aztán ha megébredt, egy kis meleg levegő fúvásával altattuk vissza - míg a lakás ki nem melegedett. Szóval a hajszárító nálunk létszükséglet a gyermeknevelésben.

A lakásban nem volt túlzott meleg, 23 fokra állítottuk a központi fűtést. Ibi néni szerint a gyermeknek nem is kell olyan nagy meleg, szellőztetni kell, ki kell tenni a gyermeket a teraszra, hogy a friss levegőn aludjék. Nos Áronka más, őneki nagyon kell a meleg. Még ha hajszárítóból is.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hát csak kell hasonlítson az anyukájára is - emlékszel, ugye? Majó, póló, hosszú ujjú pizsamafelső, pizsamanadrág, és persze dupla paplan itthon... De ez a hajszárítós bébinyugtatás, ez mindent felülmúl :)) Ilyen iramban egyévesen már megkérhetitek, hogy ugyan már, porszívózzon fel egy kicsit szórakozásképpen... :)