2009. július 12., vasárnap

Nagyujj szopása

A mai napi újdonság, hogy Áronka megtanulta használni a nagyujját és a száját közösen egyszerre. Vagyis magyarul és érthetően, ma volt először, hogy szopta a nagyujját és nem az egész öklét. Egészen ügyesen csinálta.

Egyébként Áron a fogzás miatt nagyons sokat nyalogatja, rágógatja a kezeit. Amit észrevettem, hogy szopizás befejeztével szereti, ha beteszem szájacskájába az ujjamat és azt is csócsálja egy kicsit, majd felváltja vagy a mellbimbóval vagy pedig a saját kezével.

Áronka a cumit is szereti. Igen, fogai rosszul nőnek majd meg stb., de szerintem még mindig millió cumit adnak el évente a világon, mert van olyan baba, akit megnyugtat. És van, akit nem. Áronka folyamatosan azzal a szájában alszik el, azzal is játszadozik néha, mikor már nagyon unja magát a székében. Szerintem jó dolog, hasznos. Kell is néha, vigyázni kell csupán, hogy ne vigye túlzásba az ember. Reggel például mikor látom, hogy még nagyon álmos, két órája evett és csak a nappali fény zavarja, akkor a cumi segítségével alszik el újra a baba - és pihen még egy órácskát anyuci örömére.

Nincsenek megjegyzések: