2009. július 11., szombat

Keresztelő

Jövő héten utazunk Kolozsvárra, lesz Áronka keresztelője hétfőn. Az út hat és fél órát tart, tehát kétszeri-egyszeri szopizás elképzelhető az úton. Remélem nem lesz túl meleg, mert akkor a tejcsi is kevesebb lesz, a baba is nyűgősebb - bár mozgó autóban mindig alvó üzemmódba teszi magát a baba. Van légkondi az autóban, amit annyira nem szeretünk, meleg esetén azonban használni kell.

Áronnak az útlevelét a héten vettem ki, nagyon aranyos a fotón, majd ha lesz idő beszkennelem. A pakolászást már most elkezdtem gondolatban, mert rengeteg mindent kell vigyünk még - mózeskosár, babakocsi, játszószőnyeg. Na jó azért régen ezen kellékek nélkül is elvoltak a babák, de hát csak kell valami szórakozást kitalálni a kis pucásnak. Most is épp itt unatkozik a hátam mögött a játszószőnyegén, a sok vendégsereg, no meg mi is - elkényeztettük, úgy hogy most lesz mit leszoktatni :-D

Szopizás rendeződni látszik, de az is segít, hogy most nincs olyan nagy kánikula. Bár csütörtökre 36 fokot igér az előrejelzés - remélem tévednek, nagyon remélem. Ilyen körülmények között nem lesz kellemes a haza utazás.

Mit írjak még? Áronka ma éjjel háromkor ébredt meg hogy éhes, azután reggel negyed hétkor a pociját fájlalta, de sikerült hamar kimasszírozni a buborékot a hasából és hét óráig aludt még. Kellemes volt. Ja este nyolc órakor feküdt le, így jó sokat pihent a kis békuci.

A védőnéni szerint 64 centiméter hosszú a baba, így a 68 centi hosszú keresztelő ruhába - amit még ki kell mosnom - épp belefér. Hát ennyi. Várom nagyon a keresztelőt, érdekes lesz.

Nincsenek megjegyzések: