2010. június 8., kedd

Változunk

Régebbi videofelvételeket rendezgettem, nézegettem Áronkát, hogy az elmúlt idő alatt milyen sokat változott... Értelmesebb, akaratosabb, néha hisztisebb lett, látszik, hogy vannak igényei - hogy egyen finomságokat, hogy játszunk, hogy sétáljunk kint, hogy húzzuk magunk után a piros autót vagy a neonzöld lovacskát.

Apropó húzni: mostanság az a szokása, hogy nekünk adja a piros autót vagy lovacskát - ha nem vesszük észre, vagy nem akarjuk észrevenni, hogy ő nyújtja a játékot, akkor nyöszöröz -. mi pedig a házban kell húzzuk előre hátra az autót. Ő szalad utánna, de már nagyon éles eszű, mert rövidíti az utakat, ha van rá lehetősége, átbújik az asztal alatt, ha úgy ítéli, hogy hamarabb odajut. Tanulgatjuk felismerni a tárgyakat, ez a kanál, a cipő, én meg kérdem, hogy hol a kanál, cipő. Általában nincs gond, hamar megtanulja az új tárgyak, játékok nevét. A tigris azonban valahogy nem megy neki. Vagy fura a szó, vagy túl hasonlít a tigris a macihoz és ez összezavarja, nem tudom, de helyette inkább az autót veszi elő. Most a nagy melegben itthon játszun délutánig, amikor meg kimegyünk, és sokat-sokat ülünk a szabadban, sétálunk a kocsival vagy gyalog, ahogy összejön. Rég voltunk biciklizni, lehet ma ez lesz...

Evés terén is vannak preferenciák: szereti, hogy finoman fűszerezettek legyenek az ételek, nem elégszik meg a sima murokfőzelékkel mondjuk. Kedvence a virsli, bundáskenyér, joghurt, krumpli mindenféle formában, de főként sülve, szereti a padlizsánt is, kekszet, imádja az édességeket, de ebből nagy ritkán és nagyon keveset kap. Szereti a paradicsomot, uborkát, paprikát, hagymát - nyersen -, eddig nem volt gyümölcs amit nem evett meg. Most, hogy érik a cseresznye, az volt napirenden, nagyon szerettük mind a ketten.

Alvás: este 9-fél tíz körül szeret lefeküdni, és most hogy ilyen korán virrad, hét órakor megébred. Majd 11-fél tizenkettőkor alvás valameddig.

Fürdi: voltunk úszni most hétfőn, az elején még szerette, de azután már kevésbé. De mivel olyan nagy melegek vannak most, szerintem szombaton is elmegyünk - ha nem más, valami strandra. Az esti fürdi pedig további lehetőség a játékra, az utóbbi két napban a buborékfújás volt a sztár.

Nos, ennyi jut most eszembe. De még írok, ígérem!

Nincsenek megjegyzések: