2010. június 28., hétfő

Nagyon elfoglalt hétvége

A grandhiszti előtt kissé elkényeztettük Áronkát egy igen tartalmas hétvégével. A hétvége pénteken kezdődött, amikor apuci elvitt minket Budapestre, kitett minket az állatkertnél, majd délután hatkor jött utánunk. A közbenső időben háromszor cseréltünk pelenkát, ebédeltünk egy tálcás étteremben - ahová be lehetett tolni csak úgy a babakocsit, nem volt lépcső akadály, a zsiráfokat néztük, amint a kezünkből kinézték az ételt, a jegesmedvét csodáltuk meg, amint a medencéjében egy labdával játszadozott, bementünk a lapkeházba, megnéztük az orrszarvúkat, aludt Áronka háromnegyed órát, evett egy kis grissinnit, ivott sok vizet, rohangált a kis szekerek után, amit az állatkertben bérelni lehet és nagyobb gyermekeket lehet bennük húzni, meghallgattuk, hogy ordítanak a majmok, játszottunk a játszótéren... szóval eltelt a nap.

Másnap, szombaton Tibi cégének nyári családi rendezvényére voltunk hivatalosak. Egy budai sportelepen volt mindez, ahol műfű volt műfocipályával - de legalább érdekes volt. Az indulás kalandosra sikerült: apuci, Áronka az autóban, anyuci zárja az ajtókat, beült az autóba, apuci elindul, anyuci csatolná be az övet, mire beszippant egyet a levegőből és szól: kaki van, menjünk vissza. Vissza ötven méter, apuci hozza Áronkát anyuci nyissa az ajtókat, pelus le, kaki le, krém fel, új pelus fel, apuci kivisz Áronkát, anyuci zárja az ajtót, beszáll az autóba, apuci indul, övet be. A sok izgalomra Áronka aludt egyet a rendezvényig - Iza szokta mondani, hogy amerikai férje, Joel, az autóba alvás üzemmódba teszi magát, olyan sokat utazott már autóval, talán ez van Áronnal is... A rendezvényen ebéddel indítottunk, majd egy rekordkísérlet - a legnagyobb X betűt raktuk ki emberekből, akik piros és fehér kendőt viseltek, és ezt állítólag egy repülőgép is fotózta. Majd zenét hallgattunk, emgnéztük a többi Axa babát, aztán Áronka felfedezte a körhintát, ahonnan nem lehetett kiszedni, szerencsére sok elfoglaltság volt másoknak is a rendezvényen, így nem tolongtak a babák ezen a körhintán, így Áronka nagyon is élvezte és szerette. Zenehallgatás: amikor a zenészek elkezdték, azért volt normális hangosítás. Áronka fogta magát és a füvön előre szaladt az ott üldögélő emberek közé, és az első sorban táncikált és táncolt. Nagyon élvezte - volna - a hangos zenét, de apuci hátrébb hozta, hogy azért ne süketüljön meg már ilyen kis korában.
Az úton hazafelé természetesen azonnali alvás volt az autóban, a hatvani Tesconál felébredt, ott vásárolgattunk ezt-azt, majd haza. Vasárnap egész nap lustulás folyt, de meg lehet nekünk bocsátani...

Az állatkerti játszótéren


A körhintában

Nincsenek megjegyzések: