2011. április 30., szombat

Autóbusz mánia

Valamelyik este úgy egy hete apa egy autóbuszos mesével fektette le Áront - hogy a babák ide meg oda utaznak a busszal. Előtte a faluban parkoló helyközi járatot mindig meg kellett nézni, már ha a szokásos helyén parkolt.

Aztán egyik reggel Áron azzal ébredt, hogy autóbusz, autóbusz. Mivel a kérés nem csitult, ezért az interneten kikerestem pár autóbusz fotót és azt nézegettük reggeli, ebéd, vacsora, játszás közben. Anya el kellett menjen valamerre, majd mire hazaértem, hát kis kartonból kivágott Áronnak egy autóbuszt, illetve ki is nyomtatott több szép autóbusz fotót, különböző típusúakat és színüeket, így aztán lehetett a színeket is gyakorolni. Az autóbusz mánia abban csúcsosodott ki, hogy a kis béka autóbus fotókkal körbevett párnán aludt el.

Hét végére, pénteken, Budapestre kellett menni, és apa is jött meg Áron is, így elszaladtak egy játékboltba, ahol találtak egy kék, hosszú autóbuszt, melynek nyílnak az ajtajai meg az ablaktörlői mozognak, meg csuklós is. Olyan öröm és játszás volt, hogy jó volt látni - az autóbuszt nem lehetett az autóba hagyni, kellett vigyük magunk után, egy pillanatra sem engedte el volna kezéből, inkább lassan, vigyázva araszoltunk, nehogy a hirtelen mozdulattól vezérelve a busz a földön kössön ki.

A maci mellett ezzel kell aludnia. Reggel még ki sem nyitotta a szemét, máris a buszt kérte - hát odaadta apa. Szóval erősen dúl nálunk az autóbusz mánia - nálatok milyen őrület van divatban?

1 megjegyzés:

keditt írta...

Márknál például Tomas-őrület van és dinómánia, Ákosra időnként rátör a plüssmánia, és tele az ágya mindenféle állatkákkal - pedig egy adagot már kiválogattunk, talán épp nálatok landolt?...?! Editkénél koronarajongás volt, meg még ki tudja mifélék. De létezik nemre való tekintet nélkül bakuganmánia is... - ja, hogy az mi? Én sem tudtam, a műveletlen fejemmel. Szóval: felkészülni, ez még csak a kezdet! :)