2011. január 31., hétfő

A maci - lány

Nem mintha ez lett volna az a kérdés, ami miatt nem tudtam reggel elkezdeni a cikkírást, vagy éjjel a vécén kellett volna éjszakázzak álmatlanul, mert nincs válasz, hanem csak úgy megoldódott egy rejtély, amiről nem is tudtam, hogy létező.

A maci, vagyis A MACI Áron életének a központja, reggel az szorongatja miután megébredt, de picit visszapilledt már, simogatja ujjai között, azzal nyugtatgatja magát, hogy minden a legnagyobb rendben, csak titokban lehet a mosógépbe bedobni, mert egyébként soha sem lenne tiszta, és a doktor nénitől kezdve a boltig és most legutóbb még Budapestig is magával vitte Áron. Azzal alszik el, illetve a maci sűrű, kitartó és menthetetlen szorongatásával jelzi, hogy ő bizony álmos és aludni akar.

A maci volt az első a játékai közül, akit be is pelenkáztunk közösen Áronnal. Ilyenkor Áron hozza a pelust, a törlőkendőt, összeszedi valahonnan a neogranormont és kezdődik a pelusozási szertartás. Ki kell húzni a törlőkendőt, összegyúrni gombóccá, megtörölni vele a maci fenekét, majd jön a neogranormom - az utóbbi időben szigorúan NUNI, NUNI felkiáltásokkal kísérve. És igen, hölgyeim és uraim, a macinak nunija van, azt kell krémmel bekenni pelenkázás előtt, tehát lány. Ennyi slussz, pássz.

A történet megszületéséhez meg kell köszönjem Betty és kislánya, Emese közreműködését, akik nélkül Áronka nem tanulta meg volna még a nuni szót - Betty szokott alkalomadtán Áronra vigyázni, és hát ilyenkor Emese khhhmmm hmmm hogy is írjam nuniját be kell ám kenegetni krémmel. Köszi Betty! Köszi Emese!

1 megjegyzés:

kedit írta...

Pedig minden - na jó, a legtöbb - fiú inkáb kisöcsikét szeretne, de hogy ez a maci lány!!! Bettyéknek köszönhetően Áronka átesett az első komoly, alapvető anatómialeckén :)Szóval, csak illedelmesen tessék viselkedni a macilánnyal!!