2010. szeptember 13., hétfő

Alszik Áron

Áron alvási szokásai az elmúlt időben megváltoztak: míg egy-két hónapja 12 órakor már kókadozott a fáradtságtól, ma délután két órakor sikerült elaludni. Az is úgy, hogy az ölemben, a maciját simogatva aludt el. Ezt az ölben elalvás dolgot Kolozsváron kezdte el, de itthon tökéletesítette: míg korábban betettük az ágyba, macival, cumival, mesét mondtam, ezután meg egyedül maradt és elaludt, manapság az ölemben alszik el, fejecskéjét a mellkasomra hajtva, a szívdobogást hallgatva. Ha túl hamar teszem az ágyba, akkor felsír, és akkor még kicsi kényeztetést kér.

Nagyon akaratos, nem szereti, ha a felhőtlen játszadozását olyan holmi apróságokkal zavarom meg, mint pelenka csere. Persze, a sok ideig fenéken lévő pelenkát sem szereti, mert kipirosodik tőle a feneke, és csípi, fáj, szóval ez sem jó, az sem jó. A múltkor a maciját is bepelenkáztam csak engedje magát tisztába tenni, nos a pelenkás maci - egy úszópelenkát húztam rá - siker volt.

Nem issza meg a tejet. Ezért reggel joghurtot kap. Nem tudom, mivel próbálkozzam, nincs már ötletem. Néha tejbegrizet főzök, máskor turmixolok a tejbe banánt - a banános figura az tetszetősm talán ezt kellene rendszeresíteni?

Nincsenek megjegyzések: