2009. október 24., szombat

Hét hónap

Úgy eltelt a hét hónapos szülinap, hogy észre sem vettük. Áronka fogaival voltunk elfoglalva, így elfelejtettem fotózni, majd ma bepótoljuk.
Áronka nagyon szereti a babaugrálót, amit vettünk neki. Ezt rugós hintának hívják, és nem írom le hogy néz ki, jön a kis videó.




Erről az oldalról vásároltuk, miután az Ebay-en elhappolták az orrunk elől azt a jó állapotban lévő, keveset használt hintát, amit külföldre is hajlandóak voltak kiszállítani. Minden forintját megéri, Áronka naponta két-három órát is eltölt benne.

De hadd írjam le, miket tud csinálni a mi hét hónapos babánk. Megtámasztva ül, hernyóként kúszik, ide-oda forgolódik, kezével minden tárgyat megfog, amit csak tud, illetve meg is rág. Az ugrálóban nagyon ügyesen forog oldalra, követ minket fejével. Ha nevén szólítjuk, akkor felfigyel rá. Néha el szokott merengeni, végtelenre állított szemlencsével ahogy egykori fizika tanárunk mondani szokta.

Nagyokat kakálgat :-D, a múltkor a kisszékében ült és nagyon elégedetlen volt. Mikor Tibi felemeltet onnan, hogy áttegye az ugrálóba, kiderült, hogy olyan szinten kakált be, hogy az kifolyt a pelusból, átáztatta a bodyt és a két rend rugdalózót, ami rajta volt. Tetőtől talpig átöltöztettük.

Szereti a karfiolt, a murkot, a krumplit, az őszibarackot imádja, a banános dolgokat is szereti, hacsak nem unta meg. Tejpépből a sűrűbbet szereti, néha a citromfüveset nem eszi meg. Szopizni egyszer, éjjel szopizik, az az ötödik - vagy első - napi étkezés.

Szereti a bujócskázós, kukucskás játékokat, ha mutogatunk neki, ha puszilgatjuk sokat-sokat, szeret a kenguruban utazni - bár apuci dereka egy óra cipelés után már elfárad, nem hiába, 7,70 kilós babáról beszélünk, pelussal, ruhával együtt már 8 kiló.

Imád emberek közelében lenni, nem szereti ha sokat egyedül hagyjuk, de azért magában is eljátszik, felfedezi a világot. Szóval egyre nagyobb fiú.

Jut eszembe, babakocsiban ülve szeret most már lenni, de van, hogy így is elnyomja az álom, ahogy azt a mellékelt fotó is mutatja. Ekkor leengedem a kocsit, hadd aludjon kényelmesebben, kinyúlva :-D.

Nincsenek megjegyzések: