2009. szeptember 2., szerda

Súly és úszás

Rég nem írtam róla. Mert a baba szépen gyarapszik. Öt hónaposan 6,69-ek voltunk - remélem jól emlékszem -, ami fél kiló plusz az egy hónappal ezelőttihez képest. Őszibarack pép még mindig a kedvenc, tejpépet, a vanilíásat imádja, ettünk már édes nyári almát is - ezen a héten ez van soron -, és kóstoltunk kis murkot is pépesítve, de az még picit darabos ízlésünknek, így í maradék lefagyasztva várja, hogy nőjünk. A héten banán következik még, almával keverve majd. Azután a krumplit vagy sütőtököt tervezem megkóstoltatni, ebből krumpli lesz nagy valószínűséggel. Ha az étel kicsit hidegebb, nem szeretjük annyira. Barackot tejpépet a nagyobbik kanállal, almát a kisebbikkel esszük. Már annyira nem pecsételünk, megtanultuk, hogy kézzel nem hadonászunk, ha eszünk.

Közben voltunk babaúszáson, kétszer. Az úszások Gyöngyösön vannak, apa visz autóval. Miután átöltözünk, Áronra pedig feladjuk a zöld vízipelust, a kis, alagsori medence partján várakozunk, jön az oktatónéni és a többi anyuka és baba. Öt perc torna után a mamák a vízbe másznak, az oktatónéni egy csúszdán lecsúsztatja a babákat - Áron a csúszdát nem szereti - majd a vízben hason, háton úsztatják a mamák a babákat. Mélyvízbe még nem voltunk, kicsi vizet azért nyeltünk. A medence első alkalommal nagyon tele volt vízzel, anyuci lába alig ért le az aljára, így apuci segítségére volt szükség. Második alkalommal már sikerült ketten úszogatni. A vízben színes labdák, játékok vannak, ezt nézegetik a babák miközben ide-oda tologatjuk őket a medencében. Szerintem nagyon jó kikapcsolódás.

Áronka első alkalommal úgy fél óráig bírta a hidegebb vizet, azután már kékülő ajkakkal kiszálltunk. Másodszorra úgy 40 percet voltunk vízbe, akkor is a meleg tusoló vize alá menekültünk. Ez után mindig szopi következik, majd a kislegény elalszik.

Készült videó is a babaúszásról, hamarosan fel is teszem.

Ja az este nagyon fáradt volt a babánk: hét órakor séta közben elaludt, úgy nyolc köörül három percre megábredt, de mire hazaértünk nagyon elaludt. Tízkor betettük kiságyába, fél tizenkettőkor kicsit mocorogva megébredt, gyorsan cicire tettem, cseréltünk pelust, majd vissza az ágyba. Reggel fél négykor újabb szopi, majd hétkor újabb. Most itt elégedetlenkedik mögöttem a napsütötte munkaszobában. Úgy látom, azért még álmos.

Nincsenek megjegyzések: