2009. szeptember 21., hétfő

Kis nátha fogzással keverve

Múlt héten szerdán elmaradt a babatalálkozó, mert Inez is és Emese is beteget jelentettek. Reméltem Áronka lesz a kivétel, de nem, szerda délelőttre ő is benáthásodott. Aznap elszaladtam a gyógyszertárba és fiziológiás oldatot vettem, hogy tisztítsuk orrát vele. Ám éjjel Áron nagyon rosszul aludt - rosszul vette a levegőt vagy fájhatott nagyon a fogínye. Majdnem kétóránként megébredt és iszonyú keservesen sírt. Ekkor a szopi vigasztalás segített, kenegettük illatos, eukaliptusz kivonatú kenőccsel az orra alatt, meg a hasát-hátát, csepegtettük a sós oldatot, korábban adtam Nurofent neki - hajnalban elaludt végre hosszasabban. Éjjel többször is szopizott, legalább ennyi haszna volt.

Csütörtökön látta őt a háziorvos, de nem adott semmi gyógyszert, mondta, hogy ez magától elmúlik, nem piros a torok, köhögni csak enyhén köhög, tüdő tiszta, sok folyadékkal és szopizással elmúlik.

és úgy is van, a nátha múlik el, a fogzás okozta bántalmak is alábbhagytak, noha ma éjjel is megébredt fél kettő körül, hogy valami nincs rendben, de a szopizás elaltatta.

Tegnap este próbáltunk tápszert adni Áronnak, de a cumit nem szerette, az ivópoharat kiköpte - pedig onnan vizet hajlandó inni - kanalazva meg nem az igazi volt. Így visszatértünk a tejpépre, amit azért lehet kanalazni.

Ma újdonság volt étkezés terén, főzeléket is evett a kis béka: sütőtök krumplival volt a menü. Szerette, úgy látszott, sokat nem evett, de épp eleget. Vagyis újabb ízzel gazdagodott.

A védőnéni tanácsára megpucolt Tibi egy kis murkot és azt adta Áronnak, hogy rágosgassa és fogzási bajait enyhítse. Szerintem ez szuper ötlet, mindeninek nagyon tetszik.

Nincsenek megjegyzések: