2009. október 30., péntek

Üdv Káleb!

Áronka a mai nap egy újabb unokatestvérrel lett gazdagabb. Ákos mellett - aki már kilenc éves lassan és holnap meg is látogat minket - Káleb is a világra jött. Káleb vagyis inkább Kaleb Asher McMillon Amerikában, na jó Észak-Karolinában született, október 30-án helyi idő szerint 11,29 vagy 11,30-kor - a szülők ebben még nem egyeztek meg. Súlya 3030 gramm, 17,5 hüvely hosszó, ami 44,45 centimérenek felel meg, vagyis parányi falat baba. Anyuka, apuka jól van, babuci is úgy tűnik a képekről, hogy lassan megbékélt azzal, hogy a világra jött.

Joel - az apuka - a Facebook-ra tette ki folyamatosan rövid megjegyzésekbe, hogy épp mi történik. Ebből derült ki, hogy a kitolási szakasz 4-4,5 órát tartott, Izát - az anyuka, Áron édesapjának, Tibinek testvére - jól lefáraszthatta. A nagyszülőknek mi Skype-on keresztül tolmácsoltuk a történteket. Mivel a Facebook zárt, ezért az ott feltett fotókat lementettem, és a Picasa-ra mentettem fel újra. Ott nézhetitek meg.

És ez a két kép mutatja, hogy a két unokatestvér csak hasonlít valamennyire egymásra:






Káleb első órái


Welcome to the world Kaleb! Enjoy your life as much as you can!

Káleb első fotók

2009. október 24., szombat

Rugós babaugráló

Szóval mint előbb is említettem volt, úgy egy hete vásároltunk Áronnak egy rugós babaugrálót. Ebből a boltból rendeltük, miután az Ebayen nem nyertem meg a licitet a keveset használt babaugrálóért, amit külföldre is hajlandóak voltak postázni.

A babarugdalózót elvileg az ajtófélfára kell ráakasztani, ám a mi házunkba csak egy helyen, a spájz bejáratánál van olyan keskeny a fal, hogy oda felférjen. Ezért Tibi behozta a kinti acéllétrát és arra lógattuk fel.

A bugyiszerű izébe egyedül nem könnyű a babát behelyezni, kicsit kínlódás: a vállamra dobom, úgy hogy jól lóg le a feje, és a bugyit igyekszem felhúzni rá. Néha csak másodszori nekifutásra sikerül. Amikor apuci is itthon van, akkor egyszerűbb.

Áronka nagyon élvezi használni, hogy mennyire, itt két videó. Általában délelőtt és délután is ül benne egy-másfél órát.

Az első videón először van az ugrálóban, a másodikon már többedszerre.



Hét hónap

Úgy eltelt a hét hónapos szülinap, hogy észre sem vettük. Áronka fogaival voltunk elfoglalva, így elfelejtettem fotózni, majd ma bepótoljuk.
Áronka nagyon szereti a babaugrálót, amit vettünk neki. Ezt rugós hintának hívják, és nem írom le hogy néz ki, jön a kis videó.




Erről az oldalról vásároltuk, miután az Ebay-en elhappolták az orrunk elől azt a jó állapotban lévő, keveset használt hintát, amit külföldre is hajlandóak voltak kiszállítani. Minden forintját megéri, Áronka naponta két-három órát is eltölt benne.

De hadd írjam le, miket tud csinálni a mi hét hónapos babánk. Megtámasztva ül, hernyóként kúszik, ide-oda forgolódik, kezével minden tárgyat megfog, amit csak tud, illetve meg is rág. Az ugrálóban nagyon ügyesen forog oldalra, követ minket fejével. Ha nevén szólítjuk, akkor felfigyel rá. Néha el szokott merengeni, végtelenre állított szemlencsével ahogy egykori fizika tanárunk mondani szokta.

Nagyokat kakálgat :-D, a múltkor a kisszékében ült és nagyon elégedetlen volt. Mikor Tibi felemeltet onnan, hogy áttegye az ugrálóba, kiderült, hogy olyan szinten kakált be, hogy az kifolyt a pelusból, átáztatta a bodyt és a két rend rugdalózót, ami rajta volt. Tetőtől talpig átöltöztettük.

Szereti a karfiolt, a murkot, a krumplit, az őszibarackot imádja, a banános dolgokat is szereti, hacsak nem unta meg. Tejpépből a sűrűbbet szereti, néha a citromfüveset nem eszi meg. Szopizni egyszer, éjjel szopizik, az az ötödik - vagy első - napi étkezés.

Szereti a bujócskázós, kukucskás játékokat, ha mutogatunk neki, ha puszilgatjuk sokat-sokat, szeret a kenguruban utazni - bár apuci dereka egy óra cipelés után már elfárad, nem hiába, 7,70 kilós babáról beszélünk, pelussal, ruhával együtt már 8 kiló.

Imád emberek közelében lenni, nem szereti ha sokat egyedül hagyjuk, de azért magában is eljátszik, felfedezi a világot. Szóval egyre nagyobb fiú.

Jut eszembe, babakocsiban ülve szeret most már lenni, de van, hogy így is elnyomja az álom, ahogy azt a mellékelt fotó is mutatja. Ekkor leengedem a kocsit, hadd aludjon kényelmesebben, kinyúlva :-D.

2009. október 22., csütörtök

Áronkának jön a foga!!!!

Igen hölgyeim és uraim, Áronkának az alsó két foga már-már látszik, a baloldali jobban, a jobboldali kevésbé. A lényeg, hogy mindez komolyabb sírás, éjjel nem alvás, és láz nélkül történt.

Apucinak már mondtam pr napja, hogy a kis békának jön a foga, de ő nem látta, vagyis nem is láthatta, hiszen Áronka nem nagyon nyitotta ki a száját. Ma este viszont - miután kilenckor ébredt, hogy vacsorázzon - tisztán lehetett látni, hogy a kis fogacska ott bújik. És mellette jön a másik is. A fenti fogakat nem látom, velük nem tudom mi van, de nem csodálkoznék, ha azok is bújnának. Szóval megtört a jég, illetve megtört a fogíny, jönnek a fogak, így tehát jön a darabosabb étkezés, hamarosan a kilficsücsök, kenyérhéj és egyéb változatos finomságok. Hejehuja haj, ennek nagyon örvendünk!!!

2009. október 15., csütörtök

Új videók

Új videókat töltöttem fel a YouTube-ra. Nézzetek meg őket, szeressétek.
Például ezt:

2009. október 12., hétfő

Úszás és egyéb állatfajták

Hétfőnként úszni járunk. Inez, aki most már lassan kilenc hónapos és édesanyja, Kitty is elkísér bennünket, illetve van amikor mi kísérjük el őket, hiszen egyik héten a saját, másik héten pedig Kittyjék autójával megyünk. Szerintem ez így van rendjén. Ma Kitty keresztmamája is elkísért, megnézte, hogy fürdizünk, készített pár fotót a mobiltelefonnal, azokat fel is tettem a Picasa-ra, tessék megnézni.

Úszás


Áronka nő, növöget, 7,60 körül jár a súlya, hosszúságot nem mértünk. Érdekes s zokást vett fel, most mióta kúszni tudogat: a kiságyban addig-addig helyezkedik, míg a fejecskéje az ágy sarkához nem ér. Onnan is szeretné tovább tolni magát, de nem megy neki, ilyenkor viszont mérgesen elkezd sírni, nyöszörögni. Ki sem nyitja a szemét, ilyenkor én is csak fogom és lejjebb húzom, onnan meg tud kúszni még egy kicsit, és meg is nyugszik. Érdekes az biztos.

2009. október 5., hétfő

Kúszás

Rég nem írtam, bocsánat, de csak úgy peregnek a napok.

Áronka megtanult kúszni. Na jó, nem látványosan teszi ezt, hanem csak úgy pár centimétereket megy előre, ha a kiválaszott játék épp nincs keze ügyében. Mostanra már felismeri játékait, tudja értékelni, ha valami újat adok neki. Ma például a Johnsons baba popsikrém üres dobozát adtam neki, elrágosgatta szépen.

Ma este, na jó délután apuci a tasakba tette Áront és a kutyákkal és Gyuszival együtt elmentünk sétálni egyet az erdőbe. Már esteledett mire hazaértünk, de még belefért egy fürdi, evés és a kis béka negyed kilenckor már aludt is. Alaposan lefárasztottuk, az biztos. Ja hét kiló 52 volt az este. Ez tökéletes súly.

Reggel úszni voltunk. Még nem tudunk úszni, de szeretjük a sok-sok vizet, a szép színes labdákat. Ma kettőt-hármat rúgott Áronka a lábával a vízbe, pancsizott is egy keveset, vagyis napról-napra kezdi jobban szeretni.

Rossz szokást vett fel Áronka: brümmög, brummog, mikor nem tetszik neki valami, mikor már megunta a sok evést, és mikor csak úgy eszébe jut. Egyre többet hangoskodik, ilyenkor tudom, hogy kell neki vizet adni, mert kiszárad a torka :-D. Ügyesen használja az Avent varázspoharát, lassan egyedül fogja a kezébe és maga issza a vizet.

Készültek hat hónapos fotók és videók, felteszem azokat is hamarosan, ígérem.