2009. augusztus 28., péntek

Fürdi a fa alatt

Ma meleg volt. Ezért a kis kék műanyag lavórt kiürítettem, tettem bele félig vizet, kivittem a diófa alá, és beletettem Áronkát. A siker óriási volt. A baba még akkor is a vízben ült, amikor kéken kezdett remegni az alsó ajka, de nem sírt, nem reklamált, hogy szeretne kiszállni. Na persze anyuci nem hagyta ott, hanem kivette és gyorsan megdörzsizte a törölközővel. Majd ott léteztünk pucéran, mindaddig amíg el nem eresztettünk egy jókora adag pisit. Azután felkerült Áronra a pelus, majd néztük együtt a kutyákat, majd forgolódtunk előre és hátra, majd nem aludtunk, csak az esti sétánál. Négy és fél órát volt ébren, ami azt hiszem eddig rekord.

2009. augusztus 21., péntek

Kacagás minden mennyiségben

Áron újdonsága, hogy hangosan kacag. Egyszer már csinált ilyet, de az naagyon rövid volt. Most három nap leforgása alatt kétszer is haangosan kacagott: egyszer nagymama próbálta lekötni a baba figyelmét azzal, hogy mondogat neki miközben anyuci vágta a körmöcskéket. Hangos kacaagás lett a pik-pakból.

Második alkalommal kint voltunk aa diófa alatt, aaz árnyékban. Flopy és Pixel kutyáink is körülöttünk sertepertéltek, Áronka figyelte őket szépen. Flopy prüszkölt hirtelen egyet, és erre kis Áronka haangosan kaacagott. Apuci is elkezdett errefel püszkölni jó sokat, így aa kis babának volt min kacagnia sokáig.

Szerencsére kéznél volt a mobiltelefon és videó is született mindkét eseményről:



2009. augusztus 18., kedd

Események, események

Bocsánat a hosszú szünetért, fáradt anyuka vagyok.

Tegnap leesett Áron az ágyról. A nappaliban volt az ágyon. Láttam, hogy aamint fordul, le is fog maajd esni. Szinte röptében kaptam fel, de már késő volt, a kis fejét jobboldalt beverte. Volt nagy-nagy sírás úgy fél percig, majd megvigasztalódott a kis béka. Felhívtam a mentőket, ők azt javasolták vigyem be egy ügyeletre. Végül is nem volt semmi tünet, hogy gond lenne. Ezt az ügyeletes orvos néni is megerősítette.

Ma anyuci levágta Áronka haját. Ez volt az első hajvágás. Apuci haragudott, hogy nem vártuk meg, de muszáj volt. Így olyan helyes gyermek képe lett a kis békának, olyan óvonéni kedvence frizura - levágtam a kitüremkedő göndörségeket.

Ma Áronka imádta a fürdit. Nézte, amint a kezére esik az eső, na jó a víz, aabból aa kis szűrőből, amit apuci tartott feléje.

A kis békánk már nagyon ügyes, jól tud forgolódni - ezért is forgolódta le magát az ágyról. Sokat van fenn, 4-5 órát is kibírja néha, de aztán ilyenkor már olyan álmos, hogy nagyon. Szereti, bocsánat, imádja az őszibarackot, amiből anyuci és apuci lefagyasztott egy jókora adagot a hűtőszekrényben. A körtét annyira nem szeretjük. Az almát jól-jól pépesítve és őszibarackkal keverve. Szőlőt még nem próbáltuk, de hamarosan következik.

Súlyunk - a tejpépnek és a gyümölcsöknek köszönhetően - elérte a 6,5 kilót, ma este egy óriási adag tejpép bezabálása után 6,59-ek voltunk.

A rizses tejpép kissé fogja a hasat, ezért őszibarackkal keverve adtuk, de nem nagyon segített. Ma kamilla teás vízzel készítettük el a tejpépet, remélem ez semlegesíti a hasfogó hatást.

Babafesztivál van minden héten - ahogy Inez apukája mondaná. A babafesztivál azt takarja, hogy Inez, Emese és Áron anyukája összejárnak és cseverésznek, próbálnak kissé lazítani a gyermeknevelésben. Sorra vesszük egymás lakását minden egyes héten, leülünk, traccsolunk, iszunk valami izét, nézzük, hogy játszanak egymással a babák, szóval jól érezzük magunkat. Ma nálunk volt a babafesztivál, jövő héten kedden Emese aanyukájánál lesz. Hogy miért mi hárman járunk egymáshoz, nem tudom. De szeretem.

Friss képek vannak a picasaweb.google.com/tbenko oldalon, tessék nézni. Videókat még mindig NEM töltöttem fel, ma pótolom.

2009. augusztus 9., vasárnap

Tejpép

A tejpép is egy újabb étel, amit szeret Áron és szívesen eszi. A Milupa HA nevű, allergiára hajlamos babáknak szánt pépjét vettük és adtuk neki. Vanilíás ízű, megkóstoltam, de maximum ha az éhhalál fenyegetne ennék ilyet még egyszer.

Tegnap Áron 6,39 volt, tehát egy kicsit feljebb tornásztuk a súlyát. Újdonság az is, hogy most, hogy többféle ételt kap sokkal többet alszik éjjel. Tegnap este fél tízkor aludt el, reggel hatkor megébredt és a gyors szopi után újból elaludt - kilenckor a mi sürgés-forgásunkra ébredt meg.

Ma nagyon édes volt Áronka: mellette feküdtem és vigyáztam az álmát. Kiesett a cumi a szájából hirtelen, én meg készen álltam, hogy sírás esetén visszategyem, de nem kellett. Áronka hangosan felkacagott álmában. Bearanyozta egész napomat :-D.

Szerdán Inezt és Kittyt látogatjuk meg, és jövő héten akkor újból rajtunk a sor babákat fogadni. Kezdem nagyon szeretni ezeket az összejöveteleket. Tudom, videókkal még mindig adós vagyok, de majd hamarosan pótolom.

2009. augusztus 1., szombat

Kevés

Kevésnek ítélte még a védőnéni is, hogy Áronka nagyon, de nagyon keveset gyarapodott, az ő mérései szerint még fogyott is. Ezért is, no meg hogy azért ne fogyjon el a baba, a szopizott tej mellé kanállal őszibarack pépet adogatunk már két napja neki. Az eredmény már elég látványos: ma este (vagyis pénteken) 6,27 volt a kis békánk, miután szerda este csak 6,15 volt. Azt is eldöntöttem, hogy holnap minél gyakrabban teszem Áronkát mellre, ha lehet kétóránként, hadd termelje ki magának azt a tejcsit, amire szüksége van.

Ma egyébként babazsúrt tartottunk. Püspöki összes Áron korabeli kislánya - szám szerint kettő, Emese és Inez - meglátogatta őt. Emese két hónapos, Inez már hat. A kis békák jól elvoltak egymagukban a pokrócon, a játszószőnyegen, ki hol tudott lenni. Elfelejtettem fotókat készíteni, ahogy elfelejtettük kitenni a szemeteskukát is :-D. Felejtős napunk volt. A zsúr jól sikerült, meg is fogjuk ismételni jövő héten Emesénél. Inezt egyébként megfogtam az ölemben, ő már nyolc kilós, jó súlyos Áronhoz képest. Érdekes volt ilyen nagy babát tartani a kezemben.

Ennyi. Majd még írok, hogy alakul az őszibarack evés. Gondolkodtunk azon is, hogy adjunk neki még tejpépet, ezt holnap veszünk is.

Áronka újbol kakimentes napokat tart kedden volt utolsó alkalommal pelenka produkció, bár most az őszibarack megmozgatta a beleke, jó büdös purcikat éreztem a pelusban.

Megvolt csütörtökön az oltás - miután a doktor néni egy-másfél órát várattatott magára, nem volt nővérkéje... Szegény Áron lila fejjel, ordítva sírt, mert a szuri mellett éhes volt, álmos volt és a védő néni szerint a fogzás nagyon-nagyon beindult és nagyon nagyon zavarja a babát. Kicsit el voltam szontyolodva aznap, de hát ez van.

Adós vagyok sok-sok Áronka videóval, ahogy időm engedi, teszek azt is fel hamarosan. ígérem.